Ads Top

D66: Onafhankelijke beoordeling aardbevingsschade Groningen

Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven wil een onafhankelijke afhandeling van  aardbevingsschade in Groningen. De afhandeling van aardbevingsschade gebeurt nu nog door het Centrum Veilig Wonen (CVW) in opdracht van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Van Veldhoven: “Vertrouwen in de experts die bij je thuis komen om de bevingsschade op te nemen, is cruciaal. Dat vertrouwen is er bij de mensen nu te vaak niet. Het is ook vreemd dat het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het oppompen van het gas en de aardbevingen veroorzaakt, ook degene is die bepaalt of jij de schade aan je huis vergoed krijgt. Daarom wil D66 dat de instantie die de schade afhandelt onafhankelijk wordt van de NAM. Mensen moeten zich prettig en veilig kunnen voelen in hun eigen huis.” Van Veldhoven doet haar voorstel vandaag in het debat in de Tweede Kamer over de gaswinning.

Ruimhartig kijken naar schadevergoeding
 Het Centrum Veilig Wonen (CVW) moet onafhankelijk worden van de NAM en onder de National Coördinator Groningen worden geplaatst. D66 wil dat de onafhankelijk Coördinator het mandaat krijgt om te komen tot een schadeafhandeling die snel, ruimhartig en onafhankelijk is. Bovendien moet met name voor de kleinere schades de papierwinkel sterk kunnen verminderen.  Van Veldhoven: “Het zal je huis maar zijn, waar de scheuren in de muren zitten. D66 wil dat als je schade hebt, dat er ruimhartig wordt gekeken naar schadevergoedingen en de mensen worden ontlast. Deze mensen kunnen er tenslotte niks aan doen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.