Ads Top

NLE breidt aantal laadstations voor elektrische auto's uit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) breidt het aantal snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen uit. Dat zei CEO Harald Swinkels donderdag 8 september bij de opening van het eerste NLE-snellaadstation voor elektrische auto’s langs de A13 bij Delft. 

De nieuwe laadstations komen onder andere te liggen aan de A4 bij Leiderdorp en aan de A2 bij Beesd. NLE is het bedrijf is de eerste en enige energieleverancier die eigen laadstations opent langs de snelwegen.

Het snellaadstation bij de A13 werd donderdag feestelijk geopend door Harald Swinkels en wethouder Piet Melzer van Duurzame Mobiliteit in Pijnacker-Nootdorp, die samen de eerste lading uitvoerden. Automobilisten mogen ter gelegenheid van de opening in de eerste week (8 tot en met 15 september) gratis opladen.

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto's tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen, maar in de praktijk leggen automobilisten hun voertuig zo'n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu 's nachts thuis volledig op.

Op het dak van het snellaadstation zijn door zonnepanelenspecialist Sungevity 39 zonnepanelen aangebracht. Hiermee wordt jaarlijks genoeg schone zonnestroom opgewekt om 57.400 kilometer volledig elektrisch te rijden.

De NLE-stations worden ontwikkeld samen met MisterGreen Electric Lease, waar NLE al eerder mee samenwerkte. In maart maakte het bedrijf bekend samen met MisterGreen duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.