Ads Top

Ook Nuon energiegegevens bij datalek

Op 13 september werd door brancheorganisatie Netbeheer Nederland bekend gemaakt dat bij de monitoring van de centrale registers bij EDSN is gebleken dat de energiedata van 2 miljoen Nederlandse huishoudens zijn gestolen door een medewerker van een andere energieleverancier. EDSN beheert namens de netbeheerders alle gegevens over de energie aansluitingen van consumenten en bedrijven.

Nuon-klanten die zich afvragen of hun gegevens onderdeel van de diefstal zijn geweest kunnen contact opnemen. De gestolen gegevens betreffen informatie over het energiecontract van klanten, zoals jaarverbruik, type aansluiting en de einddatum van de contracten. Met deze gegevens zou gericht een aanbieding vanuit een andere leverancier gedaan kunnen worden. Vooralsnog is niet gebleken dat deze gestolen informatie ook daadwerkelijk is gebruikt.

 Uit onderzoek is gebleken dat ook gegevens van een aantal Nuon klanten zijn gestolen door deze andere energieleverancier. Klanten van Nuon die zich zorgen maken en willen weten of hun gegevens onderdeel van de diefstal zijn geweest, kunnen contact op met onze klantenservice. De netbeheerders hebben per energieleverancier een lijst met de gestolen klantgegevens samen gesteld. Netbeheer Nederland is een juridische procedure gestart tegen de energieleverancier waar de gegevens zijn ontvreemd en heeft vernietiging van de gestolen data geëist. De diefstal van de gegevens is aan het licht gekomen bij de monitoring van de centrale registers door de netbeheerders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.