Ads Top

Wageningen UT meest transparant over duurzaamheid, voor derde jaar op rij

Wageningen UR is van alle Nederlandse kennis- en onderzoeksinstellingen het meest transparant over hoe duurzaam haar onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering zijn. Op de Transparantiebenchmark 2014 scoort Wageningen UR voor het derde opeenvolgende jaar als hoogste. De Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken is verschenen op 20 november 2014.

Ondanks de aangescherpte criteria is Wageningen UR 14 plaatsen gestegen op de algemene ranglijst, naar plaats 52. In de categorie Universiteiten en Universitair Medisch Centra voert Wageningen UR, evenals in 2012 en 2013, de lijst aan.

In haar jaarverslag van 2013 heeft Wageningen UR onder meer haar visie neergelegd over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en uiteengezet wat ze op dat vlak doet. Onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering zijn daarvoor allemaal langs een duurzaamheidslat gelegd. Daarover is uitgebreid verslag gedaan volgens de richtlijnen van het zogeheten Global Reporting Initiative in het Jaarverslag Wageningen UR 2013. Wageningen UR scoort 153 punten op een schaal van 200 op de Transparantiebenchmark 2014.

Wageningen UR scoort op bijna alle criteria beter dan haar collega-kennisinstellingen. Toch zijn er ondanks deze goede score nog steeds stappen te maken om nog weer hoger op de Transparantieladder te komen, zegt Fennet van de Wetering, Duurzaamheidscoördinator van Wageningen UR: “Denk hierbij aan het verwoorden van de impact die Wageningen UR heeft op haar omgeving. Maar ook de dialogen met onze stakeholders alsook de link met het strategisch plan blijven belangrijk.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.