Ads Top

Energiebesparende maatregelen belangrijk voor Nederlandse consument

Het treffen van energiebesparende maatregelen is belangrijk voor de Nederlandse consument. Vooral de jongere consument tot 35 jaar (48%) overweegt vaker om in de komende twaalf maanden energiebesparende maatregelen te treffen ten opzichte van de afgelopen vijf jaar. Dit blijkt uit de USP Energie Monitor, een maandelijks terugkerend consumentenonderzoek van USP Marketing Consultancy.

De Nederlandse consument vindt het treffen van energiebesparende maatregelen belangrijk. Inmiddels geeft 40% van de Nederlandse huishoudens aan in de komende twaalf maanden te overwegen om energiebesparende maatregelen te treffen. Vooral consumenten onder de 35 jaar (48%) en consumenten in de leeftijdscategorie 35 tot 55 jaar (43%) overwegen om energiebesparende maatregelen te treffen in de komende twaalf maanden. In de afgelopen vijf jaar hebben consumenten van 55 jaar en ouder het vaakst  energiebesparende maatregelen getroffen. Dit verklaart ook waarom zij de komende 12 maanden minder gaan doen, zij hebben het immers al gedaan.

Kostenbesparing is het meest gebruikte argument om energiebesparende maatregelen te treffen (65%). Daarnaast is het verbeteren van comfort door 40% van de Nederlandse consumenten die energiebesparende maatregelen hebben getroffen genoemd als argument. Vooral voor huishoudens met kinderen is dit een belangrijk argument. Huizenbezitters treffen voornamelijk energiebesparende maatregelen om kosten te besparen, voor het milieu en ter verbetering van het wooncomfort. Zij investeren hiermee in de woning waarbij het plaatsen van dubbel glas de meest voorkomende maatregel is.

Consumenten met een huurwoning lijken vaker maatregelen te treffen omdat dit voor hen noodzakelijk is, dus bij ventilatie- en vochtproblemen of als de cv-ketel aan vervanging toe is. Ook laten consumenten met een huurwoning zich vaker door mensen in de omgeving beïnvloeden, terwijl huizenbezitters hun keuze om wel of geen maatregelen te treffen hier niet van af laten hangen.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.