Ads Top

Veiligheid en continuïteit bovengronds elektriciteitsnet: tijdig snoeien

Een deel van het elektriciteitsnet van Stedin in het Groene Hart hangt bovengronds tussen karakteristieke houten palen. Stedin adviseert bewoners en bedrijven om regelmatig te controleren of takken van bomen of struiken op hun terrein naar deze kabels toe groeien. Nu het snoeiseizoen is begonnen, vraagt de netbeheerder aan klanten om deze veilig weg te halen. Zo realiseren we gezamenlijk een continue en veilige levering van elektriciteit in het Groene Hart.

Stedin beheert in delen van de gemeenten Bergambacht (Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude), Bodegraven-Reeuwijk (Bodegraven, Driebruggen, Hogebrug, Reeuwijk, Waarder), Gouda, Ouderkerk (Gouderak), Oudewater (Hekendorp, Oudewater, Papekop), Schoonhoven, Vlist (Haastrecht, Stolwijk, Vlist), Waddinxveen en Zuidplas (Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel) 129 kilometer bovengronds elektriciteitsnet.

In deze gebieden groeien regelmatig takken van bomen of struiken dichtbij de bovengrondse elektriciteitskabels. Dit is een risico voor zowel klanten als de elektriciteitsvoorziening. Nu het snoeiseizoen is aangebroken, vraagt Stedin haar klanten deze takken nabij elektriciteitskabels tijdig en op een veilige manier te snoeien. De eigenaar van het groen is hiervoor zelf verantwoordelijk.

Tijdens het snoeien moet voldoende afstand worden gehouden van de elektriciteitskabels. Stedin adviseert haar klanten daarom om vanaf de grond te werken en niet vanaf een ladder of hoogwerker. Ieder direct of indirect contact met de onder spanning staande kabels moet worden vermeden. Bij twijfel over de veiligheid, bijvoorbeeld wanneer takken al tussen of tegen de kabels zijn gegroeid, is Stedin bereikbaar voor advies via het nationale storingsnummer 0800-9009 (gratis, 24 uur per dag).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.