Ads Top

Al 4.000 woningeigenaren profiteren van Friese energiepremie

Na 1 jaar maken 4.000 woningeigenaren gebruik van de Friese energiepremie. Particuliere woningeigenaren kunnen maximaal € 3.050 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. In totaal is er voor € 2,8 miljoen aangevraagd. Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen de energiepremie nog steeds aanvragen. De Friese energiepremie is onderdeel van Wurkje foar Fryslân.

De provincie Fryslân investeert in woningen die minder energie gebruiken. Dat zorgt voor werkgelegenheid in de bouw. En tegelijkertijd levert het lagere woonlasten en een behaaglijk huis op. Gedeputeerde Hans Konst is erg tevreden over 1 jaar Friese energiepremie. “Dit is waar Wurkje foar Fryslân voor is bedoeld. Tot nu toe hebben we € 1,5 miljoen subsidie uitgekeerd. Dankzij deze subsidie investeren woningeigenaren € 8,5 miljoen in het energiezuinig maken van hun huis. Daarvoor huren ze vaak Friese bouw- en installatiebedrijven in.”

Populaire maatregelen zijn vloerisolatie en spouwmuurisolatie. In totaal is er voor bijna 6200 maatregelen subsidie verleend. Gemiddeld ontvangen de woningeigenaren € 701 subsidie. “Een combinatie van maatregelen werkt het beste. Juist dan levert het een flink lagere energierekening op. Er zit nog genoeg geld in de pot. Ook is het mogelijk om nog een keer de Friese energiepremie aan te vragen. Er geldt wel een maximum van € 3.050 per woning. Kortom, nu investeren is nu profiteren,” aldus gedeputeerde Hans Konst.

Gevel-, dak- en vloerisolatie komen in aanmerking voor de Friese energiepremie. Ook spouwmuurisolatie, HR++ glas inclusief kozijn en zonneboilers komen in aanmerking. De subsidie geldt nu ook voor lagetemperatuurverwarming en warmtepomp. Zonnepanelen zijn niet in deze subsidieregeling opgenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.