Ads Top

Grote verliezen door afwaarderingen Vattenfall

Vattenfall rapporteerde over het derde kwartaal een operationeel verlies als gevolg van een waardevermindering van 23,1 miljard Zweedse kroon en de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Vattenfall verhoogt haar doelstelling op kostenbesparende maatregelen voor het jaar 2015 en voert een verdere evaluatie uit van het investeringsprogramma. Parallel hieraan wordt een strategische evaluatie opgestart.

“Vattenfall heeft, net als andere elektriciteitsbedrijven, te maken met moeilijke marktomstandigheden als gevolg van een matige vraag, een overschot aan productiecapaciteit en historisch lage elektriciteitsprijzen”, aldus Magnus Hall, President en CEO van Vattenfall.

Tegen de achtergrond van de slechte marktsituatie, heeft Vattenfall besloten een waardevermindering van 23,1 miljard kroon over het derde kwartaal op te nemen, hoofdzakelijk voor assets op fossiele brandstoffen en ‘goodwill’ in de Trading-activiteiten.”

Vattenfall voert nu een aantal aanvullende maatregelen uit die moeten leiden tot rendementsverbetering en kostenverlagingen en gaat door met het desinvesteren van assets die niet behoren tot de kernactiviteiten of die niet kunnen voldoen aan de rendementseisen van Vattenfall. Het programma voor kostenbesparende maatregelen voor 2015 wordt uitgebreid en het investeringsprogramma wordt herzien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.