Ads Top

Windmolens voorzien Google datacenter in Eemshaven van energie

Google zal alle energie die door een nieuw windmolenpark in Delfzijl wordt opgewekt inkopen. Het gaat daarbij om een tienjarig contract dat ingaat vanaf begin 2016. Het windmolenpark wordt momenteel gebouwd in Delfzijl. De deal zorgt ervoor dat het nieuwe 600 miljoen kostende datacenter van Google, dat momenteel in aanbouw is in de Eemshaven, direct vanaf het begin van 100 procent lokaal opgewekte duurzame energie voorzien zal worden.

De overeenkomst met Eneco is Google's derde power purchase agreement (PPA) van de afgelopen 18 maanden in Europa. Daarnaast is het de achtste overeenkomst wereldwijd om duurzame energie aan te schaffen voor zijn datacenters.

Eneco is al begonnen met de bouw van het nieuwe windmolenpark bij Delfzijl. De bouw van het project dat uit 19-turbines bestaat, met een totale gezamenlijke capaciteit van 62MW, zal 80 banen voor lokale aannemers opleveren voor de bouwperiode van 18 maanden.

"We hebben afgesproken dat ons nieuwe datacenter in de Eemshaven vanaf de eerste dag zou draaien op hernieuwbare energie en dat zal nu ook gaan gebeuren”, zegt Francois Sterin, Director Global Infrastructure. "Power purchase agreements geven windparkontwikkelaars zoals Eneco de economische zekerheid om te investeren in nieuwe duurzame energiecapaciteit. Dat is goed voor het milieu, maar is financieel gezien ook interessant voor bedrijven zoals Google."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.