Ads Top

RED Engineers Challenge 2014 groot succes

OBS Glanerbrug-Zuid is de grote winnaar van de ‘RED Engineers Challenge’. Deze challenge voor kinderen vond op 22 november op de Universiteit Twente plaats. Op deze dag gingen basisschoolleerlingen uit Twente met hun eigengemaakte LEGO windmolen de strijd aan wie het snelst, op een innovatieve manier, windenergie wist op te wekken.

Ruim duizend bezoekers waren zaterdag aanwezig in ‘De Waaier’ op de campus van de Universiteit Twente om de leerlingen aan te moedigen. De windmolen van de ‘RED Engineers’ werd beoordeeld door de jury op de onderdelen ‘energiemeting’, ‘poster en presentatie’ en ‘innovatie, duurzaamheid, techniek’.

De teams waren opgeroepen tot creativiteit en ‘teamwork’ en zijn daar uiteindelijk ook op beoordeeld. De Toonladder is winnaar in zowel de categorie ‘poster & presentatie’ als in de categorie ‘innovatie, duurzaamheid, techniek’. Het team dat de meeste energie wist op te wekken tijdens de meting was OBS Glanerbrug-Zuid. Deze school heeft ook gemiddeld het hoogst gescoord en wint daarmee de overall prijs 2014. 

De 32 teams bestonden uit 10 leerlingen (groep 7 en 8) en een teamcoach (leerkracht of ouder). Vanuit de organisatie werden de teams de afgelopen weken ondersteund door studenten van Twente Academy Young en Programma Bètatechniek Saxion.

De RED Engineers Challenge is georganiseerd door Twente Branding, Saxion en Universiteit Twente in samenwerking met Saxion Programma Bètatechniek, Twente Academy Young, Heutink, Enschede Promotie en Techniekpact Twente. De challenge wordt gesponsord door Boeing, Thales en LEGO Education. Met dit initiatief willen de organiserende partijen het jonge talent in Twente op een bijzondere wijze kennis laten maken met techniek en duurzaamheid.

Dit jaar is de challenge alleen gericht op Twentse basisscholen maar de organisatie heeft de ambitie om volgend jaar ook de twee andere steden met een technische universiteit en hogeschool uit te nodigen voor de challenge. In 2015 zal het event in Twente evenals in 2013 weer verbonden worden aan het Solar Team Twente dat in Australië gaat deelnemen aan ‘The World Solar Challenge’.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.