Ads Top

World Forum aangesloten op stadsverwarming

Met de aansluiting op het Haagse stadsverwarmingsnet heeft het World Forum een belangrijke stap gezet in het duurzamer maken van haar energievoorziening. Ook gebouwen in de omgeving profiteren mee. 

De gemeente laat het World Forum op dit moment opknappen. Sinds 2013 is de gemeente eigenaar van het congres- en evenementencentrum. Een voorwaarde voor de opknapbeurt was dat het World Forum bij de renovatie investeert in een duurzamere energievoorziening. De aansluiting op het stadsverwarmingsnet past hierbij.

Van de aansluiting profiteren ook gebouwen in de omgeving, zoals het Gemeentemuseum en het gebouw van OPCW. De aansluiting vervangt het oude gasgestookte warmtenet. Samen met energiebedrijf Eneco heeft de gemeente nu de aansluiting op het bestaande stadsverwarmingsnet verzorgd. De energiecentrale aan het De Constant Rebecqueplein levert de energie hiervan.

Met de uitbreiding van het warmtenet kunnen in de toekomst meer bedrijven en particulieren van betaalbare en betrouwbare stadsverwarming worden voorzien. Op termijn wil de gemeente 100.000 nieuwe aansluitingen realiseren. Door gebruik te maken van lokale duurzame energie en restwarmte uit de industrie is de milieuwinst groter. Hiervoor onderzoekt de gemeente op dit moment de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.