Ads Top

Utrechts Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling behoort tot wereldtop

In de recente visitatie van het Nederlandse milieu-en duurzaamheidsonderzoek is het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Utrecht als de beste van Nederland beoordeeld. De exceptionele kwaliteit van het Copernicus Instituut werd door de buitenlandse experts unaniem gewaardeerd. Deze hoogste beoordeling onderschrijft de leidende rol van de Universiteit Utrecht in onderzoek naar een duurzame samenleving.

Alle universitaire onderzoeksgroepen van Nederland worden regelmatig onderworpen aan een uitgebreide analyse (visitatie) van de kwaliteit van het onderzoek. Het onderzoek wordt daarbij beoordeeld op kwaliteit, productiviteit, maatschappelijke relevantie en vitaliteit. Binnen zes universiteiten en instellingen hebben 39 belangrijke onderzoeksgroepen op het gebied van milieukunde en duurzaamheid deelgenomen aan de visitatie, onder leiding van de onderzoeksschool SENSE. De groepen werden door buitenlandse experts op de vier genoemde criteria beoordeeld en vergeleken met het internationale veld.

Prof. dr. Martin Wassen, hoofd van het Copernicus Instituut: “Uit de evaluatie blijkt dat het milieukunding en duurzaamheidsonderzoek in Nederland van zeer hoge kwaliteit is. Het Copernicus Instituut haalt hierbij de hoogste punten - very good to excellent. Gelet op de kwaliteit, productiviteit en maatschappelijke bijdrage behoort het Utrechtse Copernicus Instituut tot de absolute top van de wereld.”

Het Copernicus Instituut haalt de hoogste punten - very good to excellent. Gelet op de kwaliteit, productiviteit en maatschappelijke bijdrage behoort het Utrechtse Copernicus Instituut tot de absolute top van de wereld.

Het Copernicus Instituut bestaat uit vier nauw samenwerkende onderzoeksgroepen: Energy & Resources, Innovation Studies, Environmental Governance, en Environmental Science. De onderzoekers dragen bij aan het oplossen van grote mondiale, maar ook van lokale milieuproblemen: variërend van de impact van klimaatverandering op ecosystemen, duurzame energie en biomaterialen, tot management van technologische innovaties, duurzame productie-consumptieketens, en aanpassing van steden aan klimaatverandering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.