Ads Top

Groepsaankoop zonnepanelen Antwerpen groot succes

Met een groepsaankoop zonnepanelen is de provincie Antwerpen er op korte tijd in geslaagd om een negatief marktsentiment om te buigen en om duizenden Antwerpse gezinnen te enthousiasmeren voor zonnepanelen. Tijdens een vrijblijvende inschrijvingsperiode van een maand schreven 10 000 gezinnen zich in. Meer dan 3300 hiervan kiezen er voor om binnen de zes maanden zonnepanelen te installeren, een collectieve investering van 18,5 miljoen euro in duurzame energieproductie. In een klap overtreft onze groepsaankoop in één provincie daarmee de 2.700 installaties die in 2014 in heel Vlaanderen geplaatst zijn.

Ook zonder groenestroomcertificaten blijft investeren in een PV-installatie interessant. De gemiddelde grootte van een PV-installatie bij de groepsaankoop is 15,6 panelen. De prijs voor die gemiddelde installatie is zo’n 5.500 euro (inclusief BTW). Zo’n installatie zorgt meteen voor een vermindering van de elektriciteitsfactuur met 560 euro in het eerste jaar en heeft een gemiddelde terugverdientijd van 8,4 jaar. Voor 90% van de gezinnen die deelnamen aan de groepsaankoop ligt de terugverdientijd van de PV-installatie lager dan 10 jaar.

Intussen zijn de drie leveranciers die de installaties plaatsen druk in de weer om de meer dan 3.300 werfbezoeken af te leggen. Er zijn momenteel al meer dan 30 installaties geplaatst bij mensen die vroeg in het proces hun voorstel accepteerden.

Alle 3.332 installaties moeten geplaatst zijn voor eind mei 2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.