Ads Top

Slimme thermostaat tado° lanceert binnenkort in Nederland

De onafhankelijke internet-of-things startup tado° lanceert maandag 10 november zijn Smart Thermostat in Nederland. De tado° verbindt bijna alle bestaande verwarmingssystemen in Nederland via de smartphone app met geo-aware functie. De Smart Thermostat levert huishoudens een besparing op tot wel 31%.

Nederlandse huishoudens besteden gemiddeld ruim 1300 euro per jaar aan energie. Een vergelijkbaar bedrag als in Duitsland of het Verenigd Koninkrijk, waar tado° sinds 2012 te koop is en waar tado° elk huishouden een paar honderd euro aan stookkosten per jaar bespaard. De besparing op stookkosten kan dankzij het slimme systeem oplopen tot 30%*.

De tado° Smart Thermostat bestaat uit een eenvoudig zelf te installeren set. Middelpunt in dit systeem is de gebruiksvriendelijke app (te downloaden via tado.com/nl) die detecteert wanneer de laatste persoon het huis verlaat. Deze zet automatisch de verwarming lager om energie te besparen. Daarbij houdt de fraai vormgegeven Smart Thermostat rekening met de algemene isolatiekwaliteit van het gebouw, grootte van de ruimte(s) en bijvoorbeeld de afmetingen van de glazen. Bovendien houdt tado° rekening met de weersomstandigheden. tado° zorgt op deze manier dat het warm thuiskomen is wanneer het koud is buiten en wanneer de zon schijnt je geen overbodige stookkosten maakt.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.