Ads Top

Energie helpt eigenaren bij isolatie oude gebouwen

Steeds vaker worden oude gebouwen geïsoleerd om warmteverlies en hoge stookkosten te voorkomen. Bij gebouwen met meerdere eigenaren is dit financieel en organisatorisch een ingewikkeld traject. Daarom begeleidt 033Energie Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) bij dit proces.

Bij het isoleren kun je andere ‘bewoners’ tegenkomen. Vleermuizen gebruiken namelijk vaak spouwmuren van huizen om in te wonen. Als de muren geïsoleerd worden, raken ze hun plekje kwijt en bestaat het risico dat ze het niet overleven. Daarom heeft de vereniging van eigenaren van het appartementencomplex aan de Spreeuwenstraat in Liendert met eigen geld een grote kast voor vleermuizen laten bouwen door de aannemers van 033Energie.

Erik Broer is een van de bewoners van deze VVE en een actieve vleermuisvrijwilliger. Hij heeft de afgelopen jaren meegedaan aan het onderzoek naar de verblijfplaatsen van vleermuizen in Amersfoort. Daardoor wist Erik alles over spouwmuren en vleermuizen: “Bij de vergadering met de leden van de VVE heb ik een hele voordracht gehouden met folders en verhalen over vleermuizen en iedereen enthousiast gekregen dat we iets met vleermuizen kunnen en moeten doen” vertelt hij.

De spouwmuren zijn inmiddels gevuld met isolatiemateriaal en de kast wordt al bewoond door enkele vleermuizen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.