Ads Top

Van kwart Nederlanders mag gaskraan helemaal dicht

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens is het eens met het kabinet dat de gaswinning in Groningen moet worden verminderd. Voor een kwart van de huishoudens gaat verminderen van de gaswinning echter niet ver genoeg en mag de gaskraan helemaal dicht. Dit blijkt uit de USP Energie Monitor, een maandelijks terugkerend consumentenonderzoek van USP Marketing Consultancy.
Om de kans op aardbevingen te verkleinen heeft het kabinet besloten om de gaswinning in Nederland te verminderen. Waar in het afgelopen jaar nog 54 miljard kubieke meter gas werd opgepompt, zal de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) de komende 2 jaar niet meer dan 42,5 miljard kuub uit de grond mogen halen en in 2016 is de grens gelegd op 40 miljard kuub.
Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens (49%) is het eens met het kabinet: Nederland moet minderen met het winnen van aardgas onder de bodem van Groningen. Voor bijna een kwart van de Nederlanders (24%) gaat het terugdraaien van de gaskraan niet ver genoeg. Als het aan deze huishoudens ligt, wordt de gaskraan zelfs volledig dicht gedraaid. En dat is niet alleen de mening van Noord Nederland. In alle regio's (noord, zuid, oost en west) komt een vergelijkbare houding ten aanzien van de gaswinning naar voren. Een minderheid van de Nederlandse huishoudens vindt dat de NAM haar activiteiten onverminderd mag voortzetten (11%).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.