Ads Top

Ingrid Thijssen benoemd tot lid Raad van Bestuur Alliander


De Raad van Commissarissen van Alliander N.V. heeft Ingrid Thijssen (45) benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van netwerkbedrijf Alliander. Ingrid Thijssen treedt per 1 maart 2014 in dienst van Alliander. Na een inwerkperiode zal zij per medio mei 2014 toetreden tot de Raad van Bestuur van Alliander, waarbinnen zij verantwoordelijk wordt voor netbeheerder Liander.
Peter Molengraaf, bestuursvoorzitter Alliander: "In de afgelopen vier jaar is veel bereikt. We hebben Alliander als bedrijf opgebouwd en richting en gezicht gegeven. Naast de dagelijkse operatie en uitdagingen voor onze netbeheerders Liander en Endinet, werken we actief aan de energietransitie en aan de vormgeving van het netwerkbedrijf van de toekomst. Dat vraagt veel van ons als organisatie en van de Raad van Bestuur. Ik ben blij dat Ingrid Thijssen de Raad van Bestuur komt versterken. Ingrid beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en zal met haar visie op klantgerichtheid, ambitie en enthousiasme een waardevolle bijdrage leveren aan onze organisatie."
Met deze benoeming wordt de Raad van Bestuur uitgebreid van twee naar drie leden. Ed d'Hondt, voorzitter Raad van Commissarissen Alliander: "De ontwikkelingen in de energiewereld vragen veel van ons bedrijf. Om beter te kunnen inspelen op de toekomstige uitdagingen, vinden wij uitbreiding van de Raad van Bestuur van Alliander gewenst. Ingrid Thijssen heeft ruime ervaring opgedaan op gebied van dienstverlening en het besturen van een omvangrijke, complexe organisatie. Dat maakt haar bijzonder geschikt voor deze functie."
Ingrid Thijssen studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na haar studie bekleedde ze diverse functies bij de Nederlandse Spoorwegen. Sinds 2011 is zij werkzaam als Directievoorzitter bij NS Reizigers BV. Naast haar functie is zij lid van de Raad van Toezicht van Hogeschool Utrecht. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.