Ads Top

Nieuwe productie unit voor ExxonMobil Botlek-site

ExxonMobil Chemical Holland B.V. is begonnen met de bouw van een nieuwe unit voor zijn Rotterdam Aromatics Plant (RAP) om de milieuprestaties en energie-efficiëntie van de fabriek verder te verbeteren. De installatie voor de productie van paraxyleen maakt gebruik van een innovatieve en gepatenteerde isomerisatie-technologie, die binnen ExxonMobil werd ontwikkeld. De nieuwe unit wordt naar verwachting begin 2015 in gebruik genomen.
De liquid isoformer unit zal het jaarlijkse energiegebruik van de RAP in belangrijke mate verminderen - vergelijkbaar met het energieverbruik van 30.000 Nederlandse huishoudens. Hierdoor zal ook de jaarlijkse CO2-uitstoot aanzienlijk afnemen, vergelijkbaar met ongeveer 23.000 auto's minder op de Nederlandse wegen.
Het project maakt deel uit van voortdurende inspanningen om de energieprestaties van de Rotterdamse fabriek en haar strategische positie binnen ExxonMobil's wereldwijde aromaten-business te verbeteren.
De investering in de liquid isoformer volgt op een aantal eerdere investeringen op ExxonMobil's Botlek-site, waaronder een unit voor de productie van laagzwavelige diesel, de capaciteitsuitbreiding van de aromatenfabriek en de integratie met de waterstoffabriek van Air Products.
De Rotterdam Aromatics Plant is gevestigd op dezelfde locatie als de ExxonMobil-raffinaderij, in het Botlek-gebied. De RAP werd in 1964 gebouwd en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de grootste aromatenfabrieken ter wereld, met een productiecapaciteit van 1,8 miljoen ton per jaar. Paraxyleen is de bouwsteen voor de productie van textielen als polyester, en van verpakkingsmaterialen zoals PET-flessen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.