Ads Top

TBI-ondernemingen realiseren duurzaam Hotel Amstelkwartier

Amstelside en de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros hebben het contract ondertekend voor de realisatie van het nieuwe hotel in het Amstelkwartier van Amsterdam.
"De ontwikkeling heeft de hoogste ambities op het gebied van innovatie, corporate responsibility en duurzaamheid en zal LEED Platinum worden gecertificeerd", zegt Xander Bueno de Musquita van Amstelside.
Amstelside heeft ambitie om 65% energie te besparen en de cycli van afval, water, energie en CO2 te sluiten. Om dit te bereiken is Hotel Amstelkwartier voorzien van een intelligente gevel. Deze verandert onder invloed van de hotelgast, het weer en het moment op de dag. Zo reageert de gevel op het buitenklimaat waardoor geen onnodig warmteverlies of oververhitting optreedt. En als een gast zijn kamer verlaat sluiten isolerende panelen de gevel automatisch af. In de lege hotelkamer stabiliseert de luchtkwaliteit en stopt de toevoer van verse lucht. Daarnaast wordt het hotel uitgerust met een serie slimme duurzame technieken. Klimaatmatten worden mee gestort in de betonvloeren. Deze zorgen voor meer rendement op het energieverbruik en om het comfortgevoel te verhogen dankzij de stralingswarmte. Warm tapwater is afkomstig van WarmteKrachtKoppeling (WKK) die draait op gebruikt en gezuiverd frituurvet. Het afvalwater van bad, douche en wastafel wordt hergebruikt om het toilet te spoelen. Alle materialen zijn zoveel mogelijk gerecycled en afkomstig van lokale leveranciers.
Hotel Amstelkwartier is zo'n 18.500 m2 grot en krijgt 22 verdiepingen met circa 300 kamers, twee restaurants, een spa/wellness, een rooftopbar, een groente-en fruitkas op het dak en een tweelaagse, ondergronds parkeergarage met 136 plaatsen. Amstelside ontwikkelt Hotel Amstelkwartier in nauwe samenwerking met Intercontinental Hotels Group. Het architectonisch ontwerp is van Mulderblauw Architecten en Architectenbureau Paul de Ruiter. Het integrale projectmanagement wordt verzorgd door 4Building b.v. de TBI-ondernemingen, JP van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros zijn verantwoordelijk voor de gehele realisatie. De bouw start naar verwachting in juli 2014.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.