Ads Top

Ken je thermostaat voor optimaal comfort

Twee derde van de huiseigenaren in Nederland heeft een programmeerbare thermostaat. Aangezien januari en februari gemiddeld de koudste maanden van het jaar zijn, raadt Honeywell huiseigenaren aan zich nog meer te verdiepen in hoe zij hun huis verwarmen. Met de vrieskou in het vooruitzicht kunnen zij het optimale uit hun centrale verwarming halen door de juiste instellingen te programmeren. Hierdoor voelt elk huis zo comfortabel mogelijk aan - niet alleen wat temperatuur betreft, maar ook gezien de energiekosten.

Vijf praktische tips van Honeywell: hoe doorsta je de vrieskou thuis?
1. Stel een nauwkeurig verwarmingsschema in. De meeste huizen gebouwd na 2000*, zijn heel efficiënt af te koelen en te verwarmen. Als je je verwarming zo programmeert, dat ze een uur voordat je thuiskomt of wakker wordt al het huis verwarmt, verspil je je geld. Een slimme thermostaat weet hoe lang nodig is om een ruimte te verwarmen. Zo heeft je woning de juiste temperatuur op het moment dat je thuiskomt, zonder lange tijd voor niets te verwarmen.

2. Bouw geen kasten om je radiatoren en hang er geen gordijnen voor. De radiatoren wegwerken staat misschien mooier, maar je voelt het in je portemonnee. De warmte van de radiator blijft namelijk achter de gordijnen of radiatorbekleding hangen, waardoor het langer duurt voor de kamer op temperatuur is. Zo verbruik je meer energie dan nodig is om de ruimte op temperatuur te krijgen.

3. Ontlucht je verwarming. Het is goed om je verwarming te ontluchten. Dit draagt eveneens bij aan efficiënter gebruik van je verwarming.

4. Zet je thermostaat 's ochtends gerust een standje lager op bijvoorbeeld 18 graden Celsius. In de ochtend heeft je lichaam namelijk een lagere temperatuur, waardoor je met een minder hoge stand van de thermostaat hetzelfde comfort ervaart als in de avond bij 20 graden Celsius.

5. Verwarm kamers alleen op de momenten waarop je ze daadwerkelijk gebruikt. Je laat het licht toch ook niet branden in de ruimtes waar je niet bent? Moderne thermostaten geven je de mogelijkheid de verwarming per kamer te regelen. Zo bespaar je energie en geniet je altijd van de juiste temperatuur in de juiste kamer. Meer informatie is te vinden op www.kijkvoelbeleef.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.