Ads Top

Bio Rights en GasTerra tekenen grootste Nederlandse groengasovereenkomst

De bedrijven Bio Rights en GasTerra hebben gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van Energy Valley een overeenkomst voor de productie en levering van groen gas ondertekend. De groengasproductie omvat een volume van tenminste 23 miljoen m3 per jaar, waarmee ruim 15.000 huishoudens voorzien kunnen worden van gas. Daarmee gaat het om het grootste groengasproject van Nederland.
Bio Rights is van plan in Hardenberg een zeer innovatieve Biobrandstoffabriek te realiseren. Hier wordt biomassa-afval omgezet in tweede-generatie-biobrandstoffen zoals biogas en bio-ethanol. Het biogas zal worden opgewerkt tot de juiste gaskwaliteit en ingevoed in het gasnetwerk van Gasunie. De bio-ethanol kan vervolgens worden bijgemengd in benzine. Tot slot wordt de vrijgekomen CO2 afgevangen en hergebruikt in het proces of verkocht aan bijvoorbeeld de glastuinbouw. Hiermee draagt dit project maximaal bij aan een reductie van CO2-uitstoot.
GasTerra hecht groot belang aan de verduurzaming van de energievoorziening. Deze overeenkomst biedt GasTerra de mogelijkheid om nadere invulling te geven aan de green deal die de overheid en marktpartijen op het gebied van groen gas hebben gesloten. In dit kader zet GasTerra zich de komende jaren in voor de accommodatie van het gehele volume groen gas dat kan worden ingevoed in het netwerk van de landelijke netbeheerder.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.