Ads Top

Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts wegens succes voortgezet

Het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts blijft in ieder geval nog twee jaar Groninger particulieren ondersteunen die samen duurzame energie willen opwekken. De vele vragen en verzoeken die binnenkomen, laten zien dat het Servicepunt voorziet in een groeiende behoefte. Initiatieven kunnen via het Servicepunt aanspraak maken op een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld haalbaarheidsonderzoeken en opstartkosten voor een eigen energiecoöperatie. Het Servicepunt wordt gerund door de Natuur en Milieufederatie Groningen en Groninger Dorpen. De provincie ondersteunt het Servicepunt.
Energiegedeputeerde Yvonne van Mastrigt constateert dat niet alleen het aantal initiatieven blijft toenemen, maar dat ook bestaande initiatieven steeds concreter en actiever worden. Zoals Grunneger Power, die op dit moment duurzame energie levert aan ongeveer 350 huishoudens en de mensen van Pekela Duurzaam bij wie de eerste zonnepanelen al op de daken liggen. "Ik juich het toe dat inwoners zelf aan de slag gaan met het opwekken van duurzame energie. Met kennis en geld willen we het ontstaan van lokale energie versnellen. Want deze initiatieven stimuleren de lokale economie en zij dragen bij aan verduurzaming van de energievoorziening en versterken de leefbaarheid in de Groningse wijken en dorpen," aldus Van Mastrigt.
Donderdag 23 januari was er een bijeenkomst in het gemeentehuis in Ten Boer over mogelijkheden voor collectieve zon-initiatieven. Carlien Hoedemaker-Bos van de Natuur en Milieufederatie en het Servicepunt: "Het grote aantal deelnemers laat zien dat er veel belangstelling is voor lokale duurzame energie. De mensen hebben veel vragen, bijvoorbeeld over hoe zij een collectief kunnen opstarten om zelf duurzame energie op te wekken. Ook informeert het Servicepunt hen over technische en beleidsmatige ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Met bijeenkomsten, keukentafelgesprekken en een deskundig netwerk helpen wij ze verder." Initiatiefnemers kunnen contact opnemen met het Servicepunt via ServicepuntLEV@nmfgroningen.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.