Ads Top

Zonneparkgigant Solarfields wordt Novar

Solarfields gaat verder als Novar en lanceert deze week haar nieuwe naam. De grondleggers van Novar zien een verschuiving in het energielandschap van grote energiecentrales naar kleinere duurzame energiesystemen die in een fijnmazig netwerk aan elkaar verbonden zijn. Deze nieuwe fase vraagt om een organisatie die geïntegreerde energiesystemen kan uitdenken, aanbieden en daadwerkelijk realiseren. Het nieuwe Novar richt zich vol op deze integraliteit, verbreding en matching van vraag en aanbod.

Solarfields realiseerde de afgelopen jaren 20 zonneparken en vele zonnedaken, goed voor zo'n 1,5 miljoen zonnepanelen. Die zonnepanelen zorgen nu voor de energie van 200.000 huishoudens. Ondertussen zijn er ruim 600 nieuwe projecten in ontwikkeling.

Het bedrijf kenmerkt zich door het vinden van creatieve oplossingen in situaties waar zonne-installaties moeilijk te realiseren zijn. Bijvoorbeeld door een ontheffing bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) te krijgen voor het beheer en aanleggen van een privaat elektriciteitsnetwerk. Daarmee krijgen zonprojecten wél een aansluiting op het net. Of met de ontwikkeling van een grootschalige solar-carport op het Mojo festivalterrein in Biddinghuizen, waarbij gasten hun auto’s in de schaduw van de zonnepanelen parkeren, terwijl de opgewekte stroom via een privaat netwerk in Lelystad opgeslagen wordt.

Onlangs startte Solarfields de bouw van het grootste zonthermiepark van Nederland voor de warmtevoorziening van een complete Groningse woonwijk. Voor deze projecten zijn nieuwe batterij-opstellingen en een waterstof elektrolyse-installatie ontwikkeld en gekoppeld aan zonneparken. De oplossingen gaan daarmee dus verder dan alleen het opwekken van zonne-energie. De naam ‘Solarfields’ dekt hierdoor de lading niet meer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.