Ads Top

Opladen van een elektrische auto in Utrecht is bijna 2,5 keer duurder dan in Rotterdam

Uit analyse van vergelijkingssite Pricewise blijkt dat de tariefverschillen voor het opladen van elektrische auto’s aan een openbare laadpaal in de vier grootste steden van Nederland steeds groter worden.

De prijzen zijn zelfs zo verschillend, dat het voor mensen uit Utrecht goedkoper is om heen en weer naar Rotterdam te rijden om daar de auto op te laden. Verder blijkt uit de analyse dat niet alleen de tariefverschillen tussen de gemeenten onderling groot zijn, ook binnen gemeenten zelf worden verschillende prijzen gehanteerd. In gemeente Amsterdam zijn er maar liefst acht verschillende laadtarieven, terwijl Rotterdam er maar twee hanteert.

Met een gemiddeld oplaadtarief van € 0,79 per kWh voor AC-laden staat de gemeente Utrecht met stip op nummer één van duurste gemeenten om je auto elektrisch op te laden. Amsterdam volgt op een tweede plaats met een gemiddeld tarief van € 0,56 per kWh (incl. BTW). Het verschil met nummer drie is vervolgens heel groot. In Den Haag betaal je een gemiddeld tarief van € 0,33 per kWh. Gemeente Rotterdam is zelfs nog goedkoper, met een gemiddeld tarief van € 0,31 per kWh. De gemeente Utrecht is daarmee 250 procent duurder dan Den Haag en Rotterdam.

Wat opvalt in de analyse is dat binnen gemeente Amsterdam maar liefst acht verschillende tarieven worden gehanteerd. De prijsverschillen ontstaan door de grote verscheidenheid aan aanbieders van openbare laadpalen. Het laagste tarief is dat van snelladers. Met een gemiddeld tarief van €0,30 per kWh zijn de laadpalen zelfs goedkoper dan die van de gemeente Den Haag en Rotterdam. De duurste laadpalen zijn die van Vattenfall en TotalEnergies, die beiden een tarief van € 56 per kWh hanteren.    
Honderden euro’s op jaarbasis besparen

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.