Ads Top

Doorstart Lightyear verzekerd

De doorstart van zonneautofabrikant Lightyear is een feit. Curator Reinoud van Oeijen van Holla legal & tax heeft goedkeuring gegeven voor het doorstartplan. Hierdoor start een nieuw bedrijf waarmee de productie van de 'betaalbare' Lightyear 2 in gang wordt gezet.

Op 26 januari werd Atlas Technologies B.V., verantwoordelijk voor de bouw van het prototype Lightyear 0, failliet verklaard. Sindsdien is er hard gewerkt om tot een oplossing te komen voor werknemers, klanten, investeerders en leveranciers. Met veel verschillende belangen en een ingewikkelde structuur was dat niet eenvoudig.

De doorstart vindt plaats met een volledig nieuw bedrijf dat de Lightyear 2 gaat bouwen. In dit bedrijf wordt het intellectueel eigendom opgenomen, een deel van de werknemers, dochterbedrijf Lightyear Layer (de fabriek in Venray waar de zonnecellen technologie is ondergebracht) en een deel van de inventaris. Het bedrijf krijgt de naam Lightyear Technologies, en wil binnen enkele jaren met de Lightyear 2 de eerste betaalbare zonne-auto op de markt brengen.

Cutator Van Oeijen zal de komende tijd een deel van de voorraden van het voormalige Lightyear gaan verkopen. Hieronder vallen ook enkele Lightyear 0 (demo-) voertuigen. De veiling zal online zijn, maar een kijkdag vindt plaats op woensdag 19 april 2023 tussen 10.00-17.00 uur op de Automotive Campus 60 te Helmond. De veiling sluit op maandag 24 april 2023 om 10:00 uur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.