Ads Top

Provincie Drenthe publiceert leidraad ‘Naar energieneutrale bedrijventerreinen in 2035’

Drenthe presenteerde onlangs bij de oprichting van ondernemersvereniging van bedrijventerrein De Punt de leidraad ‘Naar energieneutrale bedrijventerreinen in 2035’. De leidraad is tot stand gekomen naar aanleiding van de bedrijventerreinaanpak van de provincie Drenthe.

De bedrijventerreinaanpak heeft als doel ondernemers, gemeenten en andere betrokkenen op weg te helpen bij het ontwikkelen van hun bedrijventerreinen tot toekomstbestendige, energieneutrale bedrijventerreinen. De provincie Drenthe wil de ondernemers op de bedrijventerreinen daarin verder helpen. Middels pilots op vier verschillende bedrijventerreinen in Drenthe met in totaal ongeveer 400 bedrijven is geanalyseerd welke stappen effectief zijn om deze doelen te behalen en wie daarbij een rol hebben.

De vier pilots vonden plaats in de gemeente Noordenveld op bedrijventerrein Bitseveld, in de gemeente Tynaarlo op bedrijventerrein De Punt, in de gemeente Assen op bedrijventerreinen Peelerpark en Messchenveld en in de gemeente Hoogeveen op bedrijventerrein De Wieken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.