Ads Top

Forse vraag naar warmtepompboilers in België

Het aantal warmtepompboilers dat werd verkocht in België, groeit de pan uit. In 2022 registreerden alle verdelers en fabrikanten samen een groei van meer dan 200%. Opmerkelijk want het jaar daarvoor kende de markt van de warmtepompboilers amper een groei van 6 procet.

De hoge energieprijzen en de overheidspremie zorgden ervoor dat de gewone consument de weg naar groenere energie heeft gevonden.

Afgelopen jaar werden meer dan 27.000 warmtepompboilers verkocht in België. Het gaat om een stijging van 236 procent t.o.v. 2021. Nog nooit eerder werden warmtepompboilers in deze grootorde verkocht. In 2023 verwacht men dat de tendens zich verderzetten.

Door de grote vraag bestaat de kans dat er vertraging in leveringen ontstaan waardoor het mogelijk is dat niet alle in 2022 verkochte warmtepompboiler zijn opgenomen in dit cijfer. Ook de gewone warmtepomp, voor verwarming en sanitair warm water, deed het in 2022 meer dan uitstekend met een stijging van 100%.

Een warmtepompboiler haalt zijn warmte uit de lucht en geeft deze warmte af aan sanitair water. Deze toestellen zijn bijzonder energiezuinig en hebben geen fossiele brandstof nodig. Ook voor grote gezinnen, B&B’s, … biedt een warmtepompboiler een oplossing aangezien het tegemoet kan komen aan een hoge warmwaterbehoefte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.