Ads Top

Alweer krijgt student gelijk in rechtszaak over energietoeslag

Na studenten uit Nijmegen en Amsterdam heeft de rechtbank nu ook de Utrechtse student Pim van Achthoven gelijk gegeven. Hij stapte naar de rechter omdat hij het niet eens is met de uitsluiting van studenten bij het toekennen van de energietoeslag. Van Achthoven meent, net als zijn voorgangers, dat dit discriminatie is en kreeg daar dus vandaag ook van de rechter gelijk in.

Pim van Achthoven uit Utrecht voldoet aan alle eisen voor het toekennen van de energietoeslag, en toch wees de gemeente hem de deur, enkel omdat hij student is. Want specifiek voor deze groep Nederlanders heeft minister Carola Schouten voor Armoedebestrijding een uitzondering gemaakt. Zij moeten gebruik maken van de zogeheten individuele bijzondere bijstand.

De uitspraak van de rechter is glashelder: Er is sprake van vergelijkbare gevallen die door de gemeente op basis van de beleidsregel ongelijk worden behandeld. Met andere woorden: het uitsluiten van studenten voor de energietoeslag via het gemeenteloket is niet toegestaan. En dat is exact de boodschap die jongerenvakbonden FNV Young & United en de landelijke studentenvakbond LSVb ruim een jaar geleden al voor het eerst bij de minister neerlegden.

Vakbonden FNV Young & United en de LSVb verwachten dat er nog vele rechtszaken aangespannen worden door studenten, zeker nu de rechtbank hen telkens gelijk geeft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.