Ads Top

Auto van de toekomst komt naar provinciehuis in Haarlem

Op 6 april 2023 komt de ‘auto van de toekomst’ naar het provinciehuis in Haarlem. Studenten van de TU Eindhoven ontwikkelden een elektrische auto Zem, wat staat voor Zero Emission Mobility.

Deze duurzame auto is grotendeels gemaakt van 3D geprinte onderdelen, rijdt op zonne-energie en heeft een filter waarmee CO2 uit de lucht gehaald kan worden. De provincie juicht innovaties zoals Zem toe, omdat het de CO2-uitstoot vermindert en daarmee bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen én het leefbaar houden van Noord-Holland.

De studenten die auto Zem ontwikkelden hebben als doel om verduurzaming van de autobranche te bevorderen en roepen autofabrikanten op de gebruikte techniek toe te passen. De provincie onderschrijft dit belang en nodigt partijen uit haar netwerk uit, die dit proces kunnen versnellen.   

Personenauto’s zijn verantwoordelijk voor de meeste uitstoot van alle transporten. Met de slimme techniek kan het filter in auto Zem jaarlijks 2 kilogram uit de lucht halen. Dat staat gelijk aan 10% van wat een boom kan opvangen in een jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.