Ads Top

Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) tevreden met uitspraak van de Raad van State

De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is tevreden over de uitspraak van de Raad van State inzake de windprojecten Delfzijl-zuid (uitbreiding) en omgevingsvergunning (Wabo) voor Karolinapolder.

Het windproject Delfzijl-zuid kan nu worden gerealiseerd, voor het project Karolinapolder is een grote stap gezet en moet alleen nog de uitspraak inzake de natuurvergunning (Wnb) nog worden afgewacht.

De uitspraak zorgt voor perspectief voor andere windprojecten op land. Er zijn meerdere windprojecten die wachten op een uitspraak over lokale normen. Hopelijk zorgt deze uitspraak ervoor dat er ook op korte termijn uitspraak komt voor deze trajecten, zodat ook zij verder kunnen met hun windprojecten.

NWEA onderstreept andermaal de noodzaak om zo snel mogelijk weer landelijke normen voor windenergie vast te stellen. Daarmee krijgen onze leden en ook de omgeving van nieuwe windprojecten duidelijkheid. De windsector kan dan weer aan de slag om te bouwen aan een volledig duurzame energievoorziening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.