Ads Top

Luminus biedt klanten live inzicht in energieverbruik en capaciteitstarief

Luminus lanceert ‘Luminus EnergyControl Monitor’, een dienst die je via je digitale meter in real time toont hoeveel energie er wordt verbruikt. Het unieke aan deze nieuwe dienst is dat de klant live en zonder enige vertraging zelf zijn energieverslinders kan opsporen en energiepieken kan vermijden om een hoog capaciteitstarief te voorkomen. Een win-win voor zowel het klimaat als hun portemonnee.

Sinds de invoering van het capaciteitstarief begin dit jaar hangt de berekening van de nettarieven deels af van de hoogste maandelijkse verbruikspiek. Hoe hoger die piek, hoe hoger het capaciteitstarief dat deel uitmaakt van de nettarieven op een energiefactuur.

Met Luminus EnergyControl Monitor zien klanten op ieder moment hun verbruikspieken, kiezen ze zelf de gewenste maximale verbruikspiek en krijgen ze een melding wanneer deze bereikt wordt. Zo kunnen ze tijdig ingrijpen om hogere nettarieven te vermijden.

‘Luminus EnergyControl Monitor’ geeft de gebruiker in één oogopslag en zonder vertraging inzicht in zijn elektriciteit -en gasverbruik. Die ziet zo zelf hoeveel, en welk type toestellen, energie verbruiken op het moment zelf, of gedurende een bepaalde dag, week of maand. Zo kan hij zijn energieverbruik van dichtbij opvolgen en bijsturen, en ziet hij meteen zeer concreet het effect van zijn inspanningen.

Klanten met zonnepanelen krijgen een gedetailleerd inzicht in de energie die ze injecteren, de injectievergoeding die ze hiervoor van Luminus krijgen, én hoeveel energie ze van het net afnemen. Dit kan hen helpen om hun zelfconsumptie te optimaliseren door de energie die hun zonnepanelen opwekken slim te benutten en meteen zelf te verbruiken.

‘Luminus EnergyControl Monitor’ geeft het verbruik niet alleen in kWh (voor elektriciteit) of m3 (voor gas) weer, maar ook in euro én is gepersonaliseerd op basis van het energietarief van de klant. Het gaat over totaalbedragen, dus inclusief alle kosten zoals taksen. Zo is een afrekening nooit nog een verrassing.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.