Ads Top

'Beunhazen moeten verdwijnen van de zonnepanelenmarkt'

In 2022 zijn er 30 procent meer zonnepanelen gelegd dan in het jaar daarvoor. Die onstuimige groei trekt óók bedrijven aan die het niet zo nauw nemen met kwaliteit en veiligheid. Volgens cijfers van de Arbeidsinspectie gebeurden er vorig jaar tientallen ongelukken bij het plaatsen van zonnepanelen. Techniek Nederland denkt dat een verplichte erkenningsregeling voor zonnestroominstallateurs veel onveilige situaties kan voorkomen.

Zonnestroominstallateur is nu nog een vrij beroep. Daardoor kan iedereen, deskundig of niet, zonnepanelen installeren. Mensen moeten kunnen vertrouwen op zonnepanelen die veilig worden geplaatst en goed werken.

Techniek Nederland heeft voor het leveren en installeren van zonnestroominstallaties een kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem ontwikkeld. De brancheorganisatie vindt dat álle installateurs van zonnepanelen aan dat systeem zouden moeten voldoen.

Techniek Nederland benadrukt dat het overgrote deel van de bedrijven die zonnepanelen installeren goed en veilig werk levert. Tegelijkertijd groeit het aantal meldingen van ondeskundige bedrijven en zzp’ers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.