Ads Top

Smartdc Rotterdam datacenter stelt Van Nellefabriek in staat substantieel gas te besparen

Smartdc heeft naar eigen zeggen een nieuwe stap gezet in de verduurzaming van haar Rotterdamse datacenter door de koudwatermachines die worden gebruikt voor het koelen van haar servers te vervangen door warmtepompen als onderdeel van haar Restwarmte-project.

De warmtepompen gaan de restwarmte van de servers in Smartdc Rotterdam afvoeren en gebruiken om de nabijgelegen kantoren in de Van Nellefabriek te verwarmen. Hiermee verdwijnt de behoefte aan koelunits met een grote ecologische voetafdruk om de servers te koelen.

Het datacenter van Smartdc in Rotterdam bevindt zich in het Van Nellefabriek complex, een UNESCO-werelderfgoed locatie, nu ingericht als kantoor voor meer dan 100 bedrijven. Het complex verbruikt jaarlijks bijna 1 miljoen m³ aan gas. Met het Restwarmteproject van Smartdc kan de Van Nellefabriek in de wintermaanden tot maar liefst 80% aan gas besparen door gebruik te maken van de restwarmte die door de servers wordt opgewekt.

Naast de substantiële verlaging van de CO²-voetafdruk van de kantoren in de Van Nellefabriek, wil Smartdc ook haar eigen efficiëntie verbeteren. Door de overstap naar warmtepompen verbetert de Power Usage Effectiveness (PUE) van het Rotterdamse datacenter van 1,35 naar 1,15, waardoor het datacenter veel minder energie kwijt is aan koeling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.