Ads Top

Hardenberg zet in op energiebesparing

Het college van B&W werkt aan een vernieuwde aanpak van de energietransitie. En gaat voor energie nnovatie. Dat is nodig, omdat de Europese doelen zijn aangescherpt. Ook de energiecrisis laat zien dat we sneller stappen moeten zetten.

De doelen en ambities voor de energietransitie staan in het meerjarenprogramma Duurzaam Hardenberg. Dit programma loopt volgend jaar af. De gemeente gaat samen met inwoners, bedrijven en partners aan de slag met een nieuw programma. Er gebeurt nu veel op het gebied van de energietransitie en energie-innovatie. Daarom beschrijft het college van B&W in een strategiebrief een vernieuwde aanpak met scherpere doelen.

Wethouder Werner ten Kate: 'In het klimaatakkoord is afgesproken dat we in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat we in 2030 al ruim de helft minder broeikasgassen uitstoten dan we in 1990 deden.'

Voor het energiezuinig maken van huurwoningen maakt Hardenberg afspraken met Vechtdal Wonen. Bedrijven kunnen stappen zetten door de samenwerking te zoeken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.