Ads Top

GIGA Storage gaat grootschalig energieopslag ontwikkelen op het voormalige DAMCO-terrein

In de afwikkeling van het faillissement van DAMCO Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A. heeft de curator het gesloten distributienet met de aansluiting op het hoogspanningsnet verkocht aan GIGA Storage.

IGIGA Storage heeft het gesloten distributienet verworven met het doel om op deze locatie grootschalige energieopslag te realiseren en daarmee TenneT te ondersteunen het verschil tussen vraag en aanbod op het Nederlandse elektriciteitsnet te balanceren.

In de regio Delfzijl wordt een grote hoeveelheid duurzame energie opgewekt. De energieopslag gaat een belangrijke rol spelen in het tijdelijk opslaan van deze duurzame energie en op momenten dat er tekort is aan energie, deze weer op het elektriciteitsnet te zetten. De locatie is direct aangesloten op het hoogspanningsnet van TenneT. Het doel van deze energieopslag is om lokale congestie op te lossen en netbalanceringsdiensten te leveren aan TenneT. Dit gaat ervoor zorgen dat het net wordt gestabiliseerd en er meer partijen kunnen worden aangesloten.

GIGA Storage zal nu beginnen met het ontwerpen en plannen van de faciliteit en de vergunningsaanvraag. Zij werken nauw samen met diverse instanties om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en betrokken blijven bij het proces.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.