Ads Top

Breda helpt met extra subsidies bij hoge energiekosten

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft vier subsidieregelingen vastgesteld voor ondersteuning bij energiekosten aan bewoners, ondernemers, verenigingen en buurt- en wijkcentra.

Deze subsidieregelingen bieden (financiële) ondersteuning bij hoge energiekosten. Daarnaast geven vier Energie Bespaar Coaches informatie en tips over energiebesparende maatregelen. Ondernemers en culturele verenigingen komen in aanmerking voor een subsidie van 1000 euro voor energiebesparende maatregelen.

Het aanvragen van een subsidie kan via het online meldpunt ‘Hulp bij energiekosten’ vanaf 1 april.

Inwoners met een laag inkomen en een (te) hoge energierekening kunnen bij het meldpunt terecht voor een subsidie, het noodfonds, informatie en tips over energie besparen, vragen over de energierekening en een aanvraag doen voor energiehulp aan huis. Het meldpunt geeft ondernemers energieadvies en informatie over overbruggingsregelingen en een noodfonds. Instellingen en verenigingen kunnen  ook bij het meldpunt terecht voor een noodfonds, meer maatwerk voor subsidies en overbruggingsregelingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.