Ads Top

Nederland en Duitsland aan de slag met innovatieve batterijtechnologie

Nederlandse en Duitse bedrijven, kennisinstellingen en overheden gaan intensiever samenwerken aan innovatieve batterijtechnologie. Onderzoek en ontwikkeling op dit gebied draagt bij aan een sterke mobiliteitssector en aan het mogelijk maken van (grootschalige) energieopslag voor een flexibeler energiesysteem.

Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) en de Duitse staatssecretaris Sabine Döring (Onderwijs en Onderzoek) hebben de intentieovereenkomst ondertekend op de Hannover Messe, de grootste technologische industriebeurs ter wereld.

Bedrijven laten daar hun innovaties zien op het gebied van digitalisering en verduurzaming van de (maak)industrie, ICT, hightech materialen, mobiliteit, halfgeleiders en energie-infrastructuur.

Het gaat om meer publiek-private samenwerking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven, kennisinstellingen en overheden voor de volgende generatie batterijen die minder kritieke grondstoffen zoals lithium bevatten. Ook hebben beide landen de intentie uitgesproken om meer recycling in deze sector mogelijk te maken en nieuwe componenten voor batterijceltechnologie te onderzoeken en te ontwikkelen. Zo kunnen beide landen op economisch en wetenschappelijk gebied voorop blijven lopen. Hierover zijn eerder afspraken gemaakt via het Duits-Nederlandse Innovatie- en Technologiepact in 2021.

Foto Ra Boe / Wikipedia

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.