Ads Top

PowerGo voorziet Deense gemeenten Randers en Gentofte van publiek laadnetwerk

PowerGo heeft opnieuw twee openbare aanbestedingen in Denemarken gewonnen. In de Deense gemeente Randers zal PowerGo 138 publieke laadpunten realiseren, verspreid over 61 locaties. Ook in de gemeente Gentofte zal PowerGo 92 publieke laadpunten plaatsen op 23 verschillende locaties. Hierbij gaat het om zowel DC- als AC-laders.

PowerGo is de Charge Point Operator (CPO) van alle laadpalen en zal deze realiseren, beheren en exploiteren met behulp van het EV-platform van Deense partner Spirii. Spirii zal ook de oplaad- en betalingsapp leveren, waardoor de gebruiker gemakkelijk toegang krijgt tot de laadpunten. De laadpalen zullen worden geïnstalleerd door Gilbarco Veeder-Root.

In Randers, gelegen in de Deense regio Midden-Jutland, worden de laadpalen geplaatst op drukbezochte locaties als bibliotheken, sporthallen, parkeerplaatsen en in de buurt van scholen. Gentofte is een gemeente in de Deense regio Hovestaden. Hier worden de (snel)laadpalen worden geplaatst op populaire locaties dicht bij het strand, een station, een theater en een bosgebied. De overige publieke laadpalen worden verspreid over de gemeente geplaatst. De laadpalen worden voorzien van 100% duurzame energie.  

Eind 2022 maakte PowerGo bekend aanbestedingen te hebben gewonnen voor het plaatsen van openbare laadpalen in de Deense gemeenten Ikast-Brande, Vejle, Vejen en Gladsaxe. Nu hebben ook de gemeenten Randers en Gentofte voor PowerGo gekozen. In de aankomende periode zal PowerGo meer gewonnen aanbestedingen in Denemarken bekendmaken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.