Ads Top

550 klachten over warmteleverancier Eteck

Bewoners van een nieuwbouwwijk in Blaricum schrokken zich rot toen ze de huur van hun warmtepomp en hun vastrechtkosten voor 2023 zagen stijgen: met 73 procent. Ook uit Arnhem, Gorinchem, Amstelveen en Dongen kwamen klachten bij Radar binnen.

Overstappen naar een andere leverancier kan niet, want een warmtenet in Nederland is altijd in handen van één exploitant. En op contractbreuk staat een boete van 1.000 euro per dag, vastgelegd in de notariële akte. Oftewel: je kan geen kant op.  .

Op vragen waar de verhoging vandaan kwam en hoe deze tot stand is gekomen, krijgen de bewoners geen reactie. Opmerkelijk genoeg is het voorschotbedrag voor de maand februari vooralsnog niet afgeschreven. Bewoners hebben geen idee waarom dat niet gebeurd is en wat dit betekent voor eerder aangekondigde prijsstijging.

Bewoners begrijpen  dat de energiemarkt onrustig is en dat prijzen inmiddels gestegen zijn. 'Maar wil je geloofwaardigheid creëren:, geef dan transparantie. Zeg gewoon: Door de ontwikkelingen op de markt is ook bij ons van alles gaande en we kijken of de huidige indexatiemethode nog wel passend is. Dat zijn we aan het onderzoeken. Maar niets van dat alles, je hoort gewoon niks', vertelt een bewoner uit Arnhem aan Radar.

Eteck laat in een reactie weten na de eerste vragen de voorgestelde tariefstelling 2023 voor al haar bronenergieprojecten is gaan onderzoeken. 'De vragen van bewoners willen we goed en zorgvuldig beantwoorden en dat kost tijd. Vandaar dat wij nu niet in de uitzending van Radar kunnen reageren. Mocht uit het onderzoek blijken dat onjuiste tarieven zijn gehanteerd, dan betreuren wij dat zeer en vindt er uiteraard met terugwerkende kracht een financiële correctie plaats'. Eteck kan naar verwachting kan Eteck in maart volledige helderheid geven naar de bewoners toe en schuift dan aan in de uitzending van Radar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.