Ads Top

Electriq en Zenith Energy gaan waterstofpoeder fabriek ontwikkelen in Amsterdamse haven

Electriq, specialist in innovatieve waterstofopslag, en Zenith Energy Terminals, dat brandstof en energiedragers opslaat en verwerkt, gaan 's werelds eerste waterstofpoederfabriek bouwen.

De Electriq Powder productiefaciliteit zal in de Port of Amsterdam komen te staan.
 
Electriq Powder werkt als dagelijkst gebruikt waspoeder. Het is een vorm van waterstof die de opslag, transport en het gebruik ervan vereenvoudigt. Ten opzichte van het gangbare waterstof in gas- of vloeibare vorm, biedt Electriq Powder superieure veiligheid en energiedichtheid. Het waterstofpoeder kan met behulp van gepatenteerde, compacte generatoren worden omgezet in elektriciteit.
 
Beide partners hebben een intentieverklaring getekend voor de bouw van de eerste poederfabriek ter wereld op de terminal van Zenith Energy in de haven van Amsterdam. Het poeder zal geproduceerd worden op basis van Groene Waterstof. De energie hiervoor wordt met windturbines van Zenith Energy opgewekt.

Electriq werkt momenteel aan de verdere uitbreiding van de  poederproductiecapaciteit door soortgelijke samenwerkingen op te zetten. Daarmee wordt verdere expansie naar internationale markten bevorderd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.