Ads Top

Wereldrecord Grootste Elektrische Botenparade

Op 14 juli wordt in Friesland voor het eerst ter wereld een record ‘grootste elektrische botenparade’ neergezet. De botenparade is onderdeel van de Elfwegentocht Parade, een gigantische 13 km lange bonte optocht van fossielvrije voertuigen op de weg en in het water. De organisatie nodigt alle elektrische boten in Nederland en omstreken uit om mee te doen met het wereldrecord op 14 juli of met de 3 daagse Elfvaarwegentocht van 12-14 juli.

Friesland heeft in juli een primeur: het is de eerste keer ter wereld dat er een record wordt neergezet voor ‘grootste elektrische botenparade’. In mei hoort de Elfwegentocht organisatie van Guinness Book of Records welk aantal gehaald moet worden om een officieel wereldrecord te behalen. De organisatie hoopt op een gigantische grote parade met niet alleen elektrische boten, maar ook zeilboten, zonneboten, roeiboten, kano’s, suppers en vlotten. Alle vaartuigen zijn welkom zolang ze maar fossielvrij voortbewegen. Zo creëren we maximale aandacht voor duurzaam reizen op het water. Aanmelden kan via www.elfwegentocht.nl/parade.

Wie dol is op water, zin heeft in een leuk uitje en duurzaamheid belangrijk vindt, kan ook meedoen met de Elfvaarwegentocht, of een deel daarvan. Alle fossielvrije vaartuigen zijn welkom! Op 12 juli vertrekt deze vanuit Ossenzijl in Overijssel naar het theaterspektakel Iepenloftspul op het eiland Marchjepolle in het Tsjûkemar (Tjeukemeer). De 13e vaart de optocht naar het pittoreske Grou en doet op de 14e mee met de Parade in Leeuwarden. Mensen die zelf geen boot hebben, kunnen ook meedoen doordat allerlei enthousiaste Friese bedrijfjes tegen speciaal Elfwegentocht tarief kano’s, sups of elektrische sloepen verhuren. Meer weten of aanmelden kan via www.elfwegentocht.nl/water.

De Elfwegentocht: van 1 t/m 14 juli 2018 viert Friesland feest zonder een druppel benzine of diesel. Zo wil de provincie klimaatverandering een halt toeroepen. Vanaf de provinciegrenzen zullen enkel fossielvrije voertuigen het verkeersbeeld bepalen. Alle 50.000 studenten in Friesland doen al mee, net als tientallen bedrijven en veel gemeenten. De Elfwegentocht wordt op 14 juli afgesloten met de grootste duurzame parade ooit. Hier worden hopelijk drie wereldrecords neergezet: de grootste parade van elektrische auto’s, voertuigen én boten. De Elfwegentocht is onderdeel van het Culturele Hoofdstad-project Fossylfrij Fryslân.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.