Ads Top

Eerste kwartaal 2018 zeer gunstig voor zonnepaneelbezitters

Het eerste kwartaal van dit jaar was een zeer goed kwartaal voor zonnepanelen. Dat kwam met name door de maand februari, stelt energiebedrijf Essent. De opbrengst over de eerste maanden 2018 lag ruim 20 procent hoger dan langjarig gemiddeld. De maand februari telde 159 zonuren en had met 33 euro de hoogste opbrengst in jaren. Ter vergelijking: in februari 2017 was de opbrengst zo’n 13 euro gemiddeld.

Januari was daarentegen een donkere maand met slechts 47 zonuren. Zonnepanelen brachten die maand niet meer dan zo’n 7 euro op. Daarmee lag de opbrengst licht lager dan het langjarig gemiddelde. Een jaar geleden was januari een topmaand met een opbrengst van rond de 14 euro. De maand maart 2018 lag in lijn met het gemiddelde.

Dat het eerste kwartaal van 2018 een zonnig kwartaal was, blijkt ook uit het aantal zonuren in De Bilt. Deze bedroegen in februari bijna het dubbele van het langjarig gemiddelde. Ook de globale instraling, een nog betere indicator voor de uiteindelijke opbrengst van een paneel, lag bijna 50% hoger dan het langjarig gemiddelde van deze maand.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.