Ads Top

Nuon/Vattenfall opnieuw bij ’s werelds grootste Blockchain Hackathon

Niet minder dan zevenhonderd belangstellenden uit vijf continenten zijn sinds donderdag samen in Groningen voor de tweede editie van de grootste blockchainhackathon ter wereld.

Net als vorig jaar zal Nuon/Vattenfall ook dit jaar weer deelnemen aande Blockchaingers Hackathon, bestaande uit zeven thematische tracks. Zo is Nuon/Vattenfall samen met Gasunie en New Energy Coalition verantwoordelijk voor de thematische track ‘Energy Transition’. Daarnaast zal een team van Nuon-medewerkers deelnemen aan de ‘Machine Economy’ track.

Nederlandse en Europese partijen uit de particuliere en overheidssector sponsoren de Blockchaingers Hackathon. Zij zijn potentiële klanten en dagen, in samenwerking met de belangrijkste stakeholders en samenwerkingspartners op het gebied van blockchain, de teams uit om met relevante oplossingen te komen voor wereldwijde uitdagingen.

Daarbij werken zij samen met de teams tijdens de hackathon en voorzien ze hen met essentiële kennis over de sector. De nauwe samenwerking tussen teams en hun toekomstige klanten zorgt ervoor dat blockchaintoepassingen voorzien in echte behoeften binnen de branche.
Dit vormt ook de basis voor verdere samenwerking na de hackathon, waarbij deze partijen de eerste klanten van de startups zullen zijn en een opening naar de internationale markt zullen bieden. De oplossingen die uit de hackathon voortkomen, zijn geen eenduidige antwoorden op eendimensionale problemen, maar dienen als software-ecosystemen voor complete samenwerkingsnetwerken.

De deelnemende teams bouwen aan prototypes met gebruik van blockchaintechnologie voor energiebedrijven en hun klanten, om relevante data te ontvangen en te gebruiken op een manier die aan de nieuwe wet- en regelgeving voldoet. Het winnende prototype wordt indien mogelijk door de sponsoren van de track verder doorontwikkeld.

Op de vierde en laatste dag van de hackathon, 8 april, worden de 63 teams gejureerd door accelerators en superaccelerators zoals staatssecretaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, Mattereum oprichter en CEO Vinay Gupta en Special Envoy voor Startup Delta ZKH Prins Constantijn van Oranje-Nassau. Een totaal van 105.000 euro zal verdeeld worden om de blockchain oplossingen te accelereren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.