Ads Top

Kamermeerderheid wil gasloos Binnenhof

Het Binnenhof gaat vanaf 2020 volledig op de schop. De ruim vijf jaar durende verbouwingsoperatie gaat de Nederlandse belastingbetaler een slordige half miljard euro kosten.

In de verbouwingsplannen van het kabinet is vrijwel niets te lezen over hoe het Binnenhof na de verbouwing op een duurzame manier de toekomst ingaat. Verschillende politieke partijen winden zich op over deze dubbele standaard en willen dat het Binnenhof ‘gasloos’ wordt, meldt EenVandaag.

Uit nieuwe stukken van het kabinet blijkt dat de renovatie vooral ‘sober en doelmatig’ uitgevoerd zal worden. Er zal voornamelijk sprake zijn van noodzakelijk herstel van gebreken en aanpassingen, zodat het Binnenhof weer voldoet aan bestaande wet- en regelgeving. Dit vergt ongeveer 70% van het budget. Over een eventuele overstap naar een ‘gasloos’ Binnenhof staat in de stukken vrijwel niets te lezen, behalve dan dat er ‘slimme oplossingen voor energie, veiligheid, beveiliging, catering, schoonmaak en bezoekers’ moet worden gevonden. Op z’n zachtst gezegd lijkt het erop dat het nemen van energiebesparende maatregelen niet tot de topprioriteiten van het kabinet behoort.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.