Ads Top

Crowdfunding voor zonneparken van Nuon

Zelf bijdragen aan zonneparken en genieten van een duurzaam rendement? Dit kan bij een van de eigen zonneparken van Nuon. Het energiebedrijf maakt het kopen van obligaties mogelijk voor klanten én (nog) niet-klanten die willen investeren in zonne-energie en daarmee bijdragen aan de totstandkoming van het park

Om te beginnen kunnen obligaties worden gekocht van het te realiseren zonnepark bij de elektriciteitscentrale Velsen-Noord. Daarna volgen naar verwachting zonnepark Eemshaven en Amsterdam. Hiermee wil Nuon samen met haar klanten een van de nodige stappen zetten in de verduurzaming van haar energieproductie.

Bijdragen aan duurzame opwek is begonnen met de eigen werknemers die mee konden doen aan de realisatie van zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor in Amsterdam en op de energiecentrale Hemweg. Deze projecten hebben zich bewezen als een groot succes. Nu wil Nuon graag samen met klanten investeren in zonne-energie.

Martijn Hagens, COO van Nuon, is blij met de aanbieding van de obligatielening: “We merken steeds meer dat onze klanten een actieve bijdrage willen leveren aan verduurzaming. Nuon Samen in Zon is ideaal voor consumenten en kleine zakelijke klanten die zelf geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen te kopen of te huren, maar toch willen meegenieten van de zon.“
De doelstelling van Nuon/Vattenfall is om binnen één generatie klimaatneutraal te zijn. Dit doet het energiebedrijf door af te stappen van fossiele bronnen en over te gaan op  CO2-vrije energiebronnen.

Nuon is op vele vlakken actief als het gaat om zonne-energie. Zo is er onlangs SDE+ subsidie toegekend voor zonnepark Haringvliet, Zuid-Holland. Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, steekt bovendien de komende twee jaar 100 miljoen euro in zonneparken en de ontwikkeling van decentrale opwek van zonne-stroom, zoals bij particulieren thuis of op de daken van ondernemingen.
Nu komt daar dus het samen ontwikkelen van zonneparken bij. Het grote voordeel van het realiseren van een zonnepark bij een bestaande energielocatie is dat de bestaande infrastructuur en netaansluiting efficiënter benut kunnen worden. Ook maakt energieproductie al onderdeel uit van het bestemmingsplan van de locatie. Nuon maakt zo optimaal gebruik van de mogelijkheden en schaarse ruimte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.