Ads Top

Innecs eerste investering Zuid-Hollands energie-innovatiefonds ENERGIIQ

Innecs Power Systems, ontwikkelaar van hoogwaardige industriële energieconversiesystemen heeft een investering van ruim € 4 miljoen ontvangen.

De miljoeneninvestering is afkomstig van Finindus, ENERGIIQ en BOM. Met de producten van Innecs reduceren industriële bedrijven hun energieverbruik aanzienlijk, met als resultaat een mooi financieel rendement en een fikse reductie in CO2 en NOx uitstoot. Een succesvolle uitvoering van het businessplan van Innecs Power Systems levert over de komende jaren wereldwijd meer dan 20 PJ aan energiebesparing op voor de Industrie. Dit is een verwachte reductie van ruim 4 Megaton CO2.
Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter, maakte de investering bekend tijdens de Energy in Transition Summit op woensdag 11 april in de Onderzeeboot loods in Rotterdam. Rinke Zonneveld is positief over de concrete bijdrage van Innecs aan de energietransitie in de industrie. Innecs is de eerste investering uit het energie-innovatiefonds ENERGIIQ.

ENERGIIQ is het energie-innovatiefonds van de Provincie Zuid-Holland, dat wordt beheerd door InnovationQuarter. De provincie Zuid-Holland heeft €35 miljoen beschikbaar gesteld voor ENERGIIQ. ENERGIIQ investeert in ondernemingen, die klaar zijn voor het commercialiseren van hun bewezen energie-innovatie. De innovatie dient te leiden tot CO2-reductie en/of banencreatie in de provincie Zuid-Holland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.