Ads Top

Apple draait nu wereldwijd op 100 procent hernieuwbare energie

Apple maakt bekend dat al zijn gebouwen in de hele wereld nu op 100 procent groene stroom draaien. Hieronder vallen alle Apple Stores, kantoren, datacenters en gedeelde faciliteiten in 43 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, China en India. Daarnaast heeft het bedrijf aangekondigd dat nog eens negen productiepartners hebben toegezegd dat ze voor hun volledige productie voor Apple overgaan op 100 procent groene stroom. Dat brengt het totaal op 23 leveranciers.

Samen met zijn partners zet Apple in de hele wereld projecten op voor hernieuwbare energie. Samen met energiebedrijven werkt Apple aan de ontwikkeling van nieuwe regionale projecten voor hernieuwbare energie die er anders niet zouden komen. Het gaat daarbij om uiteenlopende energiebronnen, variërend van zonnepanelen en windparken tot opkomende technologieën zoals brandstofcellen op biogas, microwaterkrachtsystemen en technologieën voor energieopslag.

Apple heeft wereldwijd momenteel 25 projecten voor hernieuwbare energie in bedrijf, waarmee in totaal 626 megawatt kan worden opgewekt. In 2017 is 286 megawatt aan zonne-energie opgewekt, een jaarrecord. Daarnaast zijn er nog eens 15 projecten in aanbouw. Als die eenmaal klaar zijn, is er verspreid over elf landen 1,4 gigawatt aan groene stroom beschikbaar.

Alle datacenters van Apple draaien al sinds 2014 op 100 procent hernieuwbare energie. En dankzij de projecten voor hernieuwbare energie heeft Apple sinds 2011 de uitstoot van broeikasgassen (CO2e) van al zijn gebouwen wereldwijd met 58 procent teruggebracht. Daarmee heeft het voorkomen dat bijna 2,2 miljoen ton CO2e in de atmosfeer terechtkwam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.