Ads Top

Monteurs Stedin op e-bakfiets door Utrechtse binnenstad voor slimme meter

De monteurs van netbeheerder Stedin die slimme energiemeters installeren, komen voortaan op een elektrische bakfiets bij klanten langs in het Utrechtse stadshart. De monteurs laten hun dieselbusjes staan. Op deze manier wil Stedin bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Daarnaast scheelt dit (parkeer)kosten en tijd, omdat een parkeerplek in binnenstad niet altijd makkelijk te vinden is. Zes slimme meter-monteurs gaan tot het einde van het jaar bij 8200 huishoudens en winkels in de stad op E-bakfietsen van CityServiceBike langs om de slimme meter te installeren.

'Stedin heeft een van de grootste wagenparken van de Randstad', zegt Chief Operating Officer Judith Koole. 'Onze collega’s zitten veel op de weg en rijden voornamelijk in stedelijk gebied. We kijken daarom continu naar oplossingen voor schoner vervoer. Dat kan met elektrische auto’s, maar dus ook op de fiets.'

Het is voor het eerst dat Stedin op de fiets bij klanten langsgaat om de slimme meter te installeren. In 2017 voerde Stedin samen met CityServiceBike een succesvolle pilot uit in Utrecht. Of Stedin het ook in andere binnensteden gaat uitvoeren, wordt nog bekeken. Stedin wil dat uiterlijk 2020 alle woon-werkverkeer en zakelijke reizen van haar medewerkers schoon zijn en geen schadelijke stoffen uitstoten.  

De slimme meter is de nieuwe digitale energiemeter en biedt consumenten de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. In 2016 is Stedin begonnen met de klus om alle Utrechtse huishoudens van een slimme meter te voorzien. Inmiddels is dat bij 90.000 adressen gebeurd. In 2018 krijgen nog eens 45.000 adressen de slimme meter aangeboden. Dat doen de monteurs van Stedin achtereenvolgens in Oog In Al, Kanaleneiland, Schepenbuurt, Nieuw Engeland, Lombok, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. Meer informatie op www.stedin.net/slimmemeter.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.