Ads Top

Studenten presenteren energieneutraal WikiHouse aan koningspaar

​Alfa-college en Hanzehogeschool Groningen nemen gezamenlijk deel aan Koningsdag 2018. Studenten van beide onderwijsinstellingen staan vrijdag 27 april met een energieneutraal WikiHouse langs de route die de koninklijke familie door de Groningse binnenstad aflegt. In- en om het huisje is aandacht voor duurzaamheid en nieuwe vormen van energie.

Het energieneutrale WikiHouse staat op de Grote Markt. Tijdens het koninklijk bezoek is er op de Grote Markt aandacht voor de aardbevingsproblematiek, maar wordt er vooral vooruitgekeken naar een duurzame toekomst zonder aardgas.

Het WikiHouse wordt voorzien van zonnepanelen van enie.nl en geïsoleerd met vezelhennep uit de regio. Voor het huisje komen een biovergister, twee waterstoffietsen, een auto op zonne-energie en een hesla; een tesla op waterstof van de Holthausen Groep. Het huisje heeft een energiewand met onder andere een warmtepomp, accukast, hybride-omvormer en infraroodverwarming. De verschillende energiebronnen in en rondom het WikiHouse worden door ledverlichting met elkaar verbonden.

Studenten van zowel het Alfa-college als de Hanzehogeschool Groningen zijn betrokken bij diverse onderdelen van het WikiHouse. Zo wordt het WikiHouse gebouwd door studenten van de opleiding Timmerman van het Alfa-college. De studenten passen hierbij de zogeheten Cradle2Cradle methode toe: een manier van bouwen die zo min mogelijk belastend is voor het milieu. Naast de bouw-opleidingen van het Alfa-college zijn ook Engineering, Human Technology, Installatie- en Elektrotechniek bij het project betrokken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.