Ads Top

Vergunningaanvraag windmolens moet opnieuw

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan over de bouw van acht windmolens langs het Hartelkanaal. Tegen het verlenen van de vergunning door de gemeente Rotterdam voor de bouw van die windmolens is een groot aantal bewoners van Heenvliet en Geervliet in beroep gegaan.

Volgens de gemeente Rotterdam hebben de bewoners dat buiten de termijn en dus te laat gedaan.  De vergunning was al in augustus 2011 verleend. De rechtbank is echter van oordeel dat er een fout is gemaakt bij de bekendmaking van het ontwerpbesluit. De kennisgeving heeft plaatsgevonden in een huis-aan huis-blad dat niet in Heenvliet en Geervliet wordt verspreid.

Die fout heeft tot gevolg dat de vergunning wordt vernietigd. De gemeente moet nu opnieuw een beslissing nemen op de vergunningaanvraag en de bezwaren daartegen van de omwonenden meenemen.

Aan de rechtbank is door de omwonenden ook gevraagd om de bouw van de windmolens tijdelijk stil te leggen. Dat verzoek heeft de rechtbank afgewezen. De belangen van de vergunninghoudster wegen op dit moment zwaarder dan die van de omwonenden. Het nu stilleggen van de bouw zou de bedrijfscontinuïteit van het windmolenpark ernstig in gevaar kunnen brengen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.